San Sac Group växer genom förvärvet av Proshop i Ryssland - Nyhetsrum

Russian flag3

2018-02-02

San Sac Group växer ytterligare genom förvärvet av Proshop, ett ledande ryskt företag aktivt inom försäljning av vertikala balpressar och annan sorterings- och återvinningsutrustning till segmenten handel, hotell och restaurang samt tillverkande industri. Proshop, verksamt sedan 1995, levererar till nästan alla inhemska och internationella dagligvarukedjor i Ryssland och i vissa OSS-länder.

Proshop har sedan 2003 varit verksamt som Orwaks distributör av vertikala balpressar och genom förvärvet får San Sac Group direkt tillgång till den snabbväxande ryska marknaden och de andra OSS-länderna. Proshops grundare och tidigare majoritetsägare Andrey Kisov fortsätter som VD.

”Genom förvärvet av Proshop kommer vi närmare slutkunderna och kan dra mer nytta av den starka underliggande tillväxten på den ryska marknaden. Vi ser många möjligheter genom en direkt närvaro i Ryssland, och vi ser fram emot att utveckla Proshop tillsammans med Andrey”, säger Tomas Johansson, marknadschef för Orwak.

Andrey Kisov, VD för Proshop, kommenterar: “Baserat på den långa affärsrelation jag har haft med Orwak, är jag väldigt glad att Proshop ska bli en del av San Sac Group. Jag ser fram emot att arbeta med dem och uppskattar deras stöd för att ytterligare bredda Proshops produktutbud till befintliga och nya kunder genom expansion till nya affärsområden.”

Fredrik Jaginder, koncernchef för San Sac Group, tillägger: “Efter förvärvet av Easi Recycling i Storbritannien och ATS i Sverige är det här förvärvet en naturlig fortsättning och i linje med vår strategiska målsättning att bli en ledande europeisk leverantör av balnings- och komprimeringsutrustning.”

Läs hela pressreleasen här (pdf)